Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-07@00:32:36 GMT

روزی که آبی و رابی روی پرده رفت

تاریخ انتشار: ۹ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۲۷۲۷۱

روزی که آبی و رابی روی پرده رفت

درست 91 سال پیش ساعت 2 بعد از ظهر روز جمعه 12 دی 1309 در سینما مایاک تهران فیلم "آبی و رابی" نخستین فیلم بلند داستانی و صامت سینمای ایران ساخته آوانس اوگانیانس و با فیلمبرداری خان بابا معتضدی روی پرده سینماها نقش بست تا سینمای ایران شاهد نمایش اولین فیلم داستانی خود باشد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، بازیگران اصلی اولین فیلم "آبی و رابی" که یک فیلم کمدی بود عبارت بودند از محمد ضرابی و غلامعلی سهرابی که یکی نقش فرد کوتاه قد و دیگری نقش یک فرد بلند قد را بازی می کرد و در طول فیلم حوادث غیرمترقبه و جالب و خنده داری برای این دو به وجود می آمد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فیلم "آبی و رابی" ساخته آوانس اوگانیانس بود، او فارغ‌التحصیل دانشکده تجارت از تاشکند، حقوق از عشق‌آباد، آموزشکده فیلم مسکو، دکترای سینما، دکترای علوم و دکترای طب و وی اولین کسی بود که مدرسه‌ای برای تربیت فیلمسازان در ایران تأسیس کرد و برای ساختن اولین فیلم خود یعنی "آبی و رابی" نیز از شاگردان همین مدرسه استفاده کرد.

فردریک تالبرگ (طراح نشانه راه آهن) نیز برای این فیلم نقاشی‌هایی طرح کرد که خان‌بابا معتضدی با استفاده از آن‌ها، تیتراژ آبی و رابی را ساخت. نقاشی‌هایی که تالبرگ برای آبی و رابی طرح کرد، نشان می‌دهد که نخستین فیلم‌ سینمای ایران به شیوه اصولی با تیتراژ برخورد کرده است.

معتضدی پس از ابراهیم‌خان عکاس‌باشی و روسی‌خان، سومین فیلمبردار تاریخ سینمای ایران است که فیلم‌های بسیاری از جمله " آبی و رابی" را فیلمبرداری کرده است. او در خانه‌اش تاریکخانه‌ای بنا کرد که نوشته‌های بین فیلم‌ها را فیلمبرداری و ظهور می‌کرد.

اوگانیانس پس از فیلم "آبی و رابی" ساخت دومین فیلم خود به نام "حاجی آقا آکتور سینما" را شروع کرد و این فیلم پس از مراحل تولید در اواخر سال 1312 آماده نمایش شد ولی در همین زمان تب اولین فیلم ناطق فارسی"دختر لر" همه گیر می شود و این نمایش اگرچه جزو اولین فیلم های ایرانی بود توفیقی برای سازندگانش به بار نیاورد و بلکه تا حدودی باعث ورشکستگی آنان نیز شد.

اوگانیانس در اواخر سال 1318 شمسی در هندوستان "مدرسه آرتیستی سینما" را تاسیس کرد و در همان سال در جریان ارزش‌گذاری برای اهدای جازه به بهترین فیلم‌های هندی فعال بود. او با نام او.جی اوهانیان فعالیت می کرد، و در ژانویه 1940 میلادی دستگاهی به نام "اوهان سیستم" ساخت که امکان سنکرونیزه کردن فیلم و صدا را در داخل استودیو فراهم می‌کرد. آوانس اوگانیانس در شصت و یک سالگی در تهران به گمنامی درگذشت.

اطلاعات کامل فیلم "آبی و رابی" به شرح زیر است:

خلاصه داستان : ماجراهای خنده آور دو مرد بلند و کوتاه در موقعیت های مختلف.

براساس: فیلم های موسوم به پات و پاتاشون

سال اکران: ١٣٠٩

کارگردان : اوانس اوگانیانس

فیلمنامه نویس: اوانس اوگانیانس

فیلمبردار : خان بابا معتضدی

بازیگران:
محمدخان ضرابی، غلامعلی خان سهرابی فرد، محمدعلی قطبی، امیر ارجمند، ابوالقاسم آشتی، سیرانوش و آوانس اوگانیانس و احمد دهقان

مدیر فنی: خان بابا معتضدی

دستیار: یدالله طالقانی

تدوینگر: آوانس اوگانیانس

چاپ و لابراتوار: خان بابا معتضدی، یدالله طالقانی

تیتراژ: خان بابا معتضدی

با استفاده از نقاشی های: فردریک تالبرگ

محصول: سینما مایاک(صامت)

سالن نمایش: 12 دی 1309- سینما مایاک

گونه: کمدی

تهیه کننده : ساکوالیدزه

تنها نسخه "آبی و رابی "که در اختیار ساکوارلیدزه تهیه کننده فیلم بود، در آتش سوزی سینما مایاک در 1311 به کلی از بین رفت. فیلم، اگر چه کلاً بدرنگ و تاریک و گاه نیز بی‌رنگ بود و موضوع و داستان خاصی نداشت ولی به لحاظ جنبه‌های کمیک و تصاویرش از مناظری آشنا در تهران، از آن کم و بیش استقبال شد.

کد خبر 545337

منبع: ایمنا

کلیدواژه: آبی و رابی سینما مایاک سینما ایران سینمای ایران فیلم شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق سینمای ایران سینما مایاک اولین فیلم آبی و رابی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۲۷۲۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نظارت مأموران محیط زیست آذربایجان‌غربی بر بیش از۷۶۰ هزارهکتار ازمناطق تحت مدیریت

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز مهاباد؛ مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با بیان اهمیت حفاظت از محیط زیست گفت: کارشناسان و محیط بانان حفاظت محیط زیست استان برای صیانت و پاسداری از محیط زیست و تنوع زیستی استان به صورت شبانه روزی بویژه در روزهای تعطیل در مناطق تحت مدیریت حضور دارند و از محیط زیست استان قاطعانه در مقابل تخریب گران و متخلفان پاسداری می کنند.

سعید شهند، با اشاره به اینکه حفاظت از محیط زیست تعطیل بردار نیست، افزود: یکی از مهمترین شاخصه های حفاظت از محیط زیست تداوم ، یکپارچگی و همیشگی بودن آن است و از این رو محیط بانان و مأموران محیط زیست استان در بیش از ۷۶۰ هزار هکتار از مناطق تحت مدیریت محیط زیست و ۲۰ پاسگاه محیط بانی به صورت شبانه روزی حضور دارند و با انجام مستمر گشت و کنترل و استفاده و بهره گیری از روشهای نوین پایش تصویری کار مهم حفاظت از محیط زیست را بدون وقفه انجام می دهند.

شهند اضافه کرد: جلوگیری از تخریب و تصرف اراضی مناطق تحت مدیریت، جلوگیری از شکار و صید غیر مجاز، پایش نحوه و چگونگی فعالیت واحدهای تولیدی، صنعتی و خدماتی در چهارچوب ضوابط محیط زیستی و درنهایت ارائه آموزشهای محیط زیستی به گردشگران و طبیعت گران در دل طبیعت از جمله فعالیتهای شاخص مستمر، متداوم و شبانه روزی سازمان حفاظت محیط زیست به شمار می رود.

 

 

دیگر خبرها

  • روزی بدون رژیم غذایی ؛ سالی یکبار آدم را نمی‌کشد!
  • روزی که آلوز ستاره تراکتور نبود! (عکس)
  • راه اندازی دو مرکز خرید گندم در کهگیلویه/ مراکز شبانه روزی است
  • راه اندازی دو مرکز خرید در کهگیلویه/مراکز خرید شبانه روزی است
  • نظارت مأموران محیط زیست آذربایجان‌غربی بر بیش از۷۶۰ هزارهکتار ازمناطق تحت مدیریت
  • افتتاح گنجینه کیانوش عیاری در موزه سینما/ ۴ فیلم مرمت‌شده از کارگردان روز باشکوه روی پرده می‌رود
  • هجدهمین یادواره شهدای روستای جعفر آباد رفسنجان
  • ورود باربی به دنیای ابرقهرمانانه
  • روزی به فرزندانم می‌گویم کنار کروس بازی کردم
  • از خورشید فرار نکنید/ ۴ فایده نور طبیعی که نمی‌دانستید