Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@11:54:25 GMT

علی اصغر حاجی بابا ؛ مردی که آتش را در مشت داشت

تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۹۴۵۹۱

علی اصغر حاجی بابا ؛ مردی که آتش را در مشت داشت

علی اصغر حاجی بابا پدر صنعت ریخته گری ایران هفته گذشته روی در نقاب خاک کشید اما مسیری که این کارآفرین متعهد به پیشرفت ایران اسلامی، در صنعت کشور گشود تا همیشه در خدمت توسعه و آبادانی کشور خواهد بود.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام شوفاژکار، اهالی عرصه صنعت ایران، هفته گذشته فقدان مردی سترگ از کوشندگان این عرصه را به سوگ نشستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مرحوم علی اصغر حاجی بابا برای صنعت ریخته‌گیری ایران تنها یک پیشکسوت نبود بلکه وی را به درستی باید پدر صنایع نوین ریخته گری کشور به شمار آورد.

وی با درک اهمیت و جایگاه صنعت ریخته‌گری در توسعه ایران و در سال‌هایی که کشور از ابتدایی ترین تجهیزات و دانش فنی این صنعت بی‌بهره بود با عزمی جزم و همتی بلند، پای در مسیر توسعه دانش فنی و بنیان نهادن صنایع ریخته گری در کشور نهاد و با پشت سر گذاشتن مشکلات و موانع عظیم، میراثی ماندگار در صنعت ایران زمین از خود به جای گذاشت.

تهور و هوشمندی مرحوم علی اصغر حاجی بابا در کارآفرینی صنعتی از همان عنفوان جوانی رخ نمود؛ جایی که او از کسب و کار موروث حلاجی به آهن فروشی تغییر جهت داد و در کسب وکار جدید توفیق روزافزون را تجربه کرد.

بعد از کسب تجربیات ارزنده در کسب وکار آهن، احداث کارخانه پارس متال در دهه ۴۰ اولین گام بلند مرحوم علی اصغر حاجی بابا برای بومی سازی صنایع آلیاژی در کشور بود.

پارس متال در زمان تاسیس در صنعت ریخته گری ایران یک پدیده بود چرا که این کارخانه با برق و کوره‌های ذوب برقی، تولید لوله‌ها و اتصالات آب و فاضلاب را در ایران آغاز کرد و محصولات آن از نظر کیفیت چیزی از انواع مشابه اروپایی کم نداشت.

گام بزرگ دیگر مرحوم علی اصغر حاجی بابا در صنایع آلیاژی احداث کارخانه شوفاژکار در دهه ۵۰ بود که تولید دیگ های چدنی حرارت مرکزی را در آن مقطع به عنوان یک دستاورد مدرن صنعتی برای ایران به ارمغان آورد.

پس از انقلاب صنایع ریخته‌گری ایران در تامین مواد اولیه ریخته‌گری با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم می‌کردند و به همین دلیل مرحوم حاجی بابا تصمیم می‌گیرد زنجیره مواد اولیه ریخته‌گری در ایران را کامل کند.

در پی این تصمیم، این کارآفرین پرتلاش کارخانه فروسیلیس را در سمنان احداث می کند که هم اکنون نیز این کارخانه از قطب‌های صنعت آلیاژی ایران و خاورمیانه است.

علاوه بر این مرحوم علی اصغر حاجی بابا، در سال ۱۳۶۴ ساخت کارخانه رزیتان و در سال ۱۳۶۶ قالب‌سازی ایران مدل را آغاز می‌کند تا این سه واحد بتوانند مواد اولیه صنایع ریخته‌گری و فولاد کشور را تامین کنند.

مرحوم علی اصغر حاجی بابا تا آخرین روزهای زندگی پربار خود مسئولیت‌های مختلفی را در سنگر تولید و صنعت کشور به عهده داشت که نایب رئیسی اتاق بازرگانی صنایع و معادن سمنان، عضویت در شواری مشورتی وزیر صنایع در زمان وزارت دکتر اسحاق جهانگیری، عضویت در هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران و ایران به مدت ۴ دوره، عضویت در اتاق ایران و بلژیک، عضویت در اتاق ایران و آلمان، مؤسس و عضویت در هیئت مدیره سندیکای صنایع ریخته گری ایران ، مؤسس و اوّلین رئیس هیئت مدیره، نایب رئیس هیئت مدیره و عضو هیئت مدیره انجمن مدیران صنایع ، مؤسس، رئیس هیئت مدیره و عضو انجمن صنفی کارفرمایان صنایع فروآلیاژ، مؤسس و رئیس هیئت مدیره صندوق توسعه صادرات کالاهای صنعتی، معدنی و خدمات مهندسی، عضویت در هیئت مؤسس انجمن صادرکنندگان صنعتی، معدنی و خدمات مهندسی، عضویت در انجمن صنفی کارخانجات صنعت ریخته گری ایران و جامعه ریخته گران ایران، مدیرعاملی شرکت کارآفرینان صنعت ذوب فلزات، ریاست هیئت مدیره شرکت فروسیلیس ایران، ریاست هیئت مدیره شرکت صنایع فروآلیاژ ایران، عضویت هیئت مدیره شرکت معدنی همراه تولید، عضویت هیئت مدیره صندوق توسعه صادرات کالاهای صنعتی، معدنی و خدمات مهندسی، عضویت هیئت مدیره صندوق توسعه صادرات کالاهای صنعتی، معدنی و خدمات مهندسی، ریاست هیأت مدیره شرکت کارآفرینان آلیاژساز منطقه آزاد چابهار، ریاست هیئت مدیره شرکت رزیتان، عضویت هیئت مدیره شرکتهای تاوان سیلیس و ... بخشی از مسئولیت‌ها و سوابق این کارآفرین میهن دوست است.

وی در زندگی اجتماعی و سیاسی خود نیز خط مشی نیکوکارانه و مبتنی بر وطن دوستی داشت و در مبارزات سیاسی مردم ایران در مقطع پیش از انقلاب عضو کمیته مرکزی جبهه ملی ایران بود.

یکی از نکات جالب در زندگی مرحوم علی اصغر حاجی بابا قرار گرفتن در مظان اتهام دست داشتن در ترور حسنعلی منصور است که  حکم اعدام نیز برای ایشان صادر و حتی خبر حکم اعدامشان در صفحه اول روزنامه اطلاعات منتشر می‌شود اما به زودی مشخص می شود که حاجی بابا در این ماجرا دخالتی نداشته است.

پایان سخن این که توصیه مرحوم علی اصغر حاجی بابا به مدیران، سرمایه گذاران و کارآفرینان بخش خصوصی این بود که لازم است آنها در کسب و کار از همکاری همفکران با توجّه به قانون دعوت به همکاری نمایند و از تک روی بدون مشورت با افراد مطلع و صالح در اقدامات اقتصادی خودداری کنند و همیشه متکّی به حاکمیت قانون باشند.

انتهای رپرتاژ آگهی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: عضویت هیئت مدیره هیئت مدیره شرکت ریخته گری ایران صنایع ریخته گری رئیس هیئت مدیره صنعت ریخته گری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۹۴۵۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاسخ به مهم‌ترین پرسش هواداران استقلال؛ مدیرعامل آینده آبی‌ها کیست؟

به گزارش قدس آنلاین، مهم‌ترین بحث درخصوص این روزهای باشگاه استقلال به انتخاب جانشین علی خطیر بازمی‌گردد. پس از برکناری شبانه مدیرعامل آبی ها که با امضای سه عضو هیئت مدیره این باشگاه صورت گرفت، همه در انتظار تصمیم نهایی پتروشیمی خلیج فارس هستند تا به عنوان مالک باشگاه، مدیر جدید استقلال را انتخاب کند.

در مقطع فعلی، زمام امور در باشگاه استقلال به دست فرشید سمیعی سپرده شده است. عضو هیئت مدیره آبی ها که در مقام سرپرست مدیرعاملی آبی ها بر کارهای مدیریتی نظارت دارد و حتی خود او نیز شانس این را دارد که در قامت مدیرعامل جدید استقلال، جانشین خطیر شود.

با این وجود و پس از برکناری خطیر، بحث و گمانه زنی درباره انتخاب جانشین وی نیز افزایش یافت و نام های زیادی در فضای مجازی منتشر شده است. نام تعدادی از مدیران مختلف که پیش از این نیز تجربه نشستن روی صندلی ریاست باشگاه استقلال را در کارنامه دارند به همراه نفرات دیگری که در سال‌های اخیر همواره یکی از گزینه‌های مطرح شده در فضای مجازی برای نشستن روی صندلی ریاست باشگاه بوده‌اند، در میان کاندیداها دیده می شود.

یکی از این اسامی، مصطفی آجورلو است. فردی که در دوره مدیریتی او، استقلال توانست به قهرمانی بدون شکست در لیگ برتر دست یابد و به یکباره در میانه های نیم فصل نخست لیگ قبل، از کار برکنار شد و جای خود را به علی فتح الله زاده داد. برکناری پرحاشیه آجورلو با واکنش های زیادی همراه شد و از آنجایی که فرهاد مجیدی و ریکاردو ساپینتو همواره در دوره مدیریتی آجورلو از وی تعریف و تمجید کرده اند، سبب شده تا نام او به عنوان یکی از کاندیداها مطرح شود بخصوص اینکه او رابطه بسیار خوبی نیز با جواد نکونام دارد.

نام دیگری که همواره در این سال‌ها به عنوان گزینه مدیریت استقلال مطرح شده، سعید آذری است. مدیر سابق ذوب آهن و فولاد که دست بر قضا از مقبولیت خاصی نیز میان هواداران استقلال برخوردار است. حتی پیش از نشستن علی خطیر روی صندلی ریاست، او یکی از جدی ترین گزینه های مدیریت باشگاه بود ولی در نهایت این اتفاق رخ نداد.

اما آن‌گونه که از گوشه و کنار به گوش می‌رسد، شهریاری که به عنوان نماینده تام الاختیار هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس در باشگاه استقلال مشغول به کار شده، از طرف مالک جدید آبی‌ها این قدرت را دارد تا در خصوص مسائل مدیریت و اثرگذار باشگاه استقلال تصمیم گیری کند. فردی که پیش از این و در سال‌های گذشته علاوه بر سابقه مدیرعاملی باشگاه صبا باتری، حضور در هیئت مدیره استقلال را نیز در کارنامه دارد. ممکن است حتی خود شهریاری به عنوان رئیس هیئت مدیره در این باشگاه مشغول فعالیت شود و شخص دیگری در سمت مدیرعاملی منصوب شود و عملا امور مدیریتی باشگاه استقلال از فیلتر شهریاری و هلدینگ خلیج فارس رد شود.

به هر شکل تا زمان قطعی شدن انتخاب مالک باشگاه استقلال و هیئت مدیره آبی‌ها باید منتظر ماند. در حال حاضر فرشید سمیعی که پیش از این نیز یکی از اعضای هیئت مدیره باشگاه بود، به عنوان سرپرست مدیرعاملی باشگاه استقلال وظیفه دارد تا مسائل جاری باشگاه را با هماهنگی با مالک آبی‌ها پیش ببرد.

دیگر خبرها

  • پرسپولیس منتظر معرفی عضو هیئت مدیره جدید
  • ۲ بانک رئیس هیئت مدیره پرسپولیس را مشخص می‌کنند
  • سالانه ۱۸۰ هزارتن پنبه مورد نیاز صنعت نساجی کل کشور است
  • مدیرعامل آینده باشگاه استقلال مشخص شد؟
  • مدیرعامل آینده استقلال مشخص شد
  • پاسخ به مهم‌ترین پرسش هواداران استقلال؛ مدیرعامل آینده آبی‌ها کیست؟
  • مدیرعامل پرخرج اما قهرمان در راه استقلال؟ | چه کسی جایگزین خطیر می‌شود؟
  • مدیرعامل آینده آبی‌ها کیست؟
  • مدیرعامل آینده آبی‌ها مشخص شد؟
  • مدیرعامل آینده آبی‌ها مشخص شد