Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-06@12:34:59 GMT

پیکره بابا داوود عنبران، ابوالهول ایران

تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۴۰۶۶۱۶

پیکره بابا داوود عنبران، ابوالهول ایران

به گزارش ایرنا، این پیکره که در بخش عنبران از توابع شهرستان نمین قرار دارد به دلیل شباهت عجیبش یادآور پیکره سنگی ابوالهول مصر است، با این تفاوت که دست بشر چندان در ساخت پیکره بابا داوود دخالتی نداشته است.
این پیکره سنگی جلوه گر سیمای نیم تنه انسانی است غول پیکر که در کنار آن تمساحی عظیم الجثه آرمیده است، در دامنه این بنای حیرت انگیز غاری بزرگ قرار دارد که بر اهمیت اکوتوریستی این مجموعه دیدنی می افزاید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این پیکره دارای برجستگی هایی شبیه چشم، دهان و چانه انسان است و وجود آن بسیار طبیعی به نظر می رسد که در اثر فرسایش به این شکل در آمده است .
پیکره سنگی بابا داوود عنبران در 40 کیلومتری شهر اردبیل و در شهر عنبران واقع شده‌است. ارتفاع این پیکره بی نظیرحدود 20 مترمی‌باشد، این پیکره به شکل انسانی که به روبرو نظاره گراست تشکیل شده‌است.
گروهی از مورخان این تندیس را همان نگهبان دریای مازندران خزرمی‌دانند که در شبرنگ نامه، کتاب حماسی سده هفتم هجری، از آن یاد شده است.
به گفته کارشناسان، در اطراف این پیکره که در کنار رودخانه روستای عنبران واقع شده زیارتگاهی وجود داشته که به مرور زمان از بین رفته است، همچنین یک شکاف غار مانند سنگی موسوم به 'چله خانه بابا داود' در پایین دست پیکره سنگی دیده می شود.
در اعتقادات و باور های مردم عنبران و نمین پیکره سنگی 'بابا داوود' جایگاهی عمیق در تاریخ فرهنگ و تمدن این سرزمین داشته که جدای از تاریخ و فرهنگ غنی عنبران نیست .
اینجا منطقه ای است که به هر سو بنگریم انگار بریده تاریخ ایران زمین مانند زبان باستانی، گورهای متعلق به دوران پیش از اسلام، روستاهای مخروبه، لباس های محلی، زیارتگاه ها و... در این موزه بکر و دست نخورده برای نسل هزاره سوم به ودیعه نهاده شده است.
این منطقه به جهت دنج و آرام بودن بزرگانی از اولیا الله را در خود پرورش داده که به سیرو سلوک و عبادت و چله نشینی و راز و نیاز بدون تکلف و ریا با یگانه هستی بخش عالمیان پرداخته اند به همین جهت بعد معنوی این مکان ارجحیت بیشتری دارد بطوری که اهالی برای ادای نذرو قربانی خود به آنجا مراجعه می کردند.
احاطه این پیکره سنگی توسط کوه های سر به فلک کشیده همانند قلعه ای طبیعی سترگ بر افسانه ای بودن آن دامن می زند به جهت وجود آثاری از آبگیر و سد در قسمت شمالی پیکره اهالی اعتقاد دارند این مجسمه به دلیل شباهت به صورت انسان توسط اجدادشان تراشیده شده تابه شکل کنونی در آمده است.
شواهد موجود در اطراف پیکره بیانگر اطراق افرادی در کنار آن برای مدتی طولانی بوده که آثاری را از خود بجای گذاشته اند اما برای یک نتیجه گیری علمی تکیه بر آرا و نظر عامه مردم نمی تواند ذهن کنجکاو گردشگران را آرام کند.
پژوهشگران و کارشناسان تاریخ باستان عقیده دارند که باید با در نظر گرفتن لایه های فرهنگی و زبان باستانی منطقه، مطالعات عمیقی برنامه ریزی شود تا هویت واقعی این پدیده و اثر بی نظیر مشخص شود.
فاروج از جمله پژوهشگرانی است که تاکید می کند علاوه بر این به جهت جداسازی بخشی از عنبران از خاک ایران و وجود آثار تاریخی مرتبط در آنسوی مرز باید از سازمان های بین المللی و نیز باستان شناسان جمهوری آذربایجان برای روشن شدن زوایای پنهان پیکره سنگی بابا داوود عنبران بهره گرفت.
وی یادآور می شود که بی شک با بررسی و اظهار نظر کارشناسان، باستان شناسان و پژوهشگران آوازه این اثر طبیعی در دنیا شنیده خواهد شد تا علاوه بر گردشگران داخای شاهد حضور گردشگران خارجی در این منطقه باشیم.
این کارشناس تاریخ باستان استان اردبیل متذکر می شود: پرداخت این اثر در حوزه گردشگری می تواند حلقه گردشگری گردنه حیران - اردبیل و سرعین را به خوبی تکمیل کند که این مهم ضمن افزایش اقامت گردشگران در منطقه بر میزان رضایت مندی آنها نیز تاثیر بسزایی خواهد داشت.
عاطف ناصری فرماندار نمین هم گفت: در جهت توسعه و رونق گردشگری در این بخش طرح ایجاد پارک جنگلی با امکانات مختلف از جمله تله کابین، آبشار مصنوعی و محل اقامت و تفریح در این محل طراحی شده است.
حفظ و حراست از این اثر طبیعی در کنار ایجاد امکانات گردشگری می تواند منطقه عنبران را که پیکره بابا داوود در ان قرار گرفته به یکی از مناطق گردشگری مهم استان اردبیل تبدیل سازد .
گزارش : ساسان رحمتی
7120/6016
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: موسسات مالی و اعتباری تحولات سوریه گفت و گوی ملی ارز دیجیتال ارزش های دهه 60 ایران ذهن سازمان های بین المللی گردشگری مصر موسسات مالی و اعتباری تحولات سوریه گفت و گوی ملی ارز دیجیتال ارزش های دهه 60 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۰۶۶۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقلیم کردستان: روابط تاریخی ما را به ایران پیوند داده است

دلشاد شهاب، سخنگوی ریاست اقلیم کردستان جزئیات سفر نچیروان بارزانی، رئیس این اقلیم به تهران را اعلام کرد و گفت که بارزانی می‌خواهد تاکید کند که اقلیم کردستان تهدیدی برای منافع همسایگانش نخواهد بود.

براساس گزارس رووداو، شهاب گفت: رئیس اقلیم کردستان معتقد است که استراتژی اقلیم در برخورد با کشور‌های همسایه این است که عامل ثباتی برای منطقه باشد.

او افزود: روابط تاریخی اقلیم کردستان و جمهوری اسلامی ایران را به هم پیوند داده است. ایران در روز‌های مبارزه با دیکتاتوری (صدام) پناهگاه هزاران پناهنده عراقی و کرد و سنگر عراقی‌ها و اقلیم کردستان تا سقوط رژیم دیکتاتوری بود.

سخنگوی ریاست‌جمهوری اقلیم کردستان خاطرنشان کرد: از ابتدای آزادسازی اقلیم کردستان، روابط دوستانه مبتنی بر احترام با ایران وجود داشته است، روابطی که منافع دو طرف را حفظ کرده است منطقه می‌خواهد به دوستانمان اطمینان دهد که اقلیم کردستان این موقعیت را به عنوان عامل ثبات حفظ خواهد کرد و به تهدیدی برای منافع همسایگان ما تبدیل نخواهد شد.

دلشاد شهاب در خصوص روابط تهران و اربیل گفت: جمهوری اسلامی ایران برای ما کشور مهمی است و مرز‌های وسیع و طولانی، و روابط اقتصادی و تجاری قوی و دائمی داریم.

این مقام اقلیم کردستان افزود: ایران یک نیروی تاثیرگذار در منطقه است و در عراق و منطقه نیز نفوذ دارد و در همه شرایط سخت اولین تماس با جمهوری اسلامی ایران بوده است.

شهاب در پاسخ به سوالی درباره سرد شدن روابط ایران و اقلیم کردستان از دو سال پیش، گفت: همسایگی و روابط در این منطقه ما دچار فراز و نشیب می‌شود. ما می‌خواهیم از طریق این دیدار پیام اطمینان را ارسال کنیم که منافع مشترک بین ما آنقدر زیاد است که سردی روابط ما آن را تیره و تار کند.

گفتنی است رئیس اقلیم کردستان  روز گذشته با هیئتی متشکل از دو معاون خود، وزیر داخلی اقلیم کردستان، رئیس دفتر ریاست اقلیم و تعدادی از مقامات اقلیم کردستان وارد تهران شد.

 رئیس اقلیم کردستان امروز دوشنبه با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب، ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور و محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی ایران دیدار و گفتگو خواهد کرد.

مترجم: مینا عظیمی

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل ایران

دیگر خبرها

  • اقلیم کردستان: روابط تاریخی ما را به ایران پیوند داده است
  • صنعت نوشت‌افزار ایران در بازار جهانی کجا ایستاده است؟
  • خرید امن و آسان از علی بابا با سپاهان همراه
  • مرور یک تجاوز شیمیایی
  • ایران معادله صهیونیست‌ها را بهم زد
  • (ویدئو) چرا ایران از ترتیبات منطقه‌ای کاسپین و افغانستان حذف شد؟
  • تلاش‌های منطقه‌ای برای توقف جنگ در غزه جدی‌تر شده است
  • وزیر دفاع انگلیس به تحریم ایران واکنش نشان داد
  • شباهت در اسم و چهره؛ پدر مهران غفوریان افسر ساواک بود؟ | ماجرای فیلم جنجالی
  • (ویدئو) تصاویر جنجالی؛ پدر مهران غفوریان افسر ساواک بود؟!